15 december 2016, 09:55 views 8014
Festivalul Raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă la Hănășenii-Noi (Foto, Video)
15 december 2016, 09:55 views 8014

Festivalul Raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă la Hănășenii-Noi (Foto, Video)

La data de 11 decembrie 2016, în localitatea Hănăsenii–Noi, raionul Leova, s-a desfășurat Festivalul Raional al tradițiilor și obiceiurilor de iarnă,, V-AM URA, V-AM TOT URA", potrivit unui comunicat publicat de Consiliul Raional Leova.

Acest Festival de iarnă este atractiv, bogat în repertoriu, grație colectivelor folclorice din localitățile raionului nostru, care descoperă și scot din anonimat tradiții și obiceiuri autohtone.

În cadrul festivalului și-au dat concursul colective folclorice a primăriilor din localitățile: Filipeni, Iargara, Tigheci, Sărata-Nouă, Sărățica –Nouă, Covurlui, Beștemac, Baiuș, Romanovca, Borogani, Cazangic, Tomai, Hănăsenii –Noi și colectivul folcloric – Casa Raională de Cultură Leova.

Cu un cuvînt de felicitare a venit dl. Ion Gudumac, președintele raionului Leova, ne-a urat ca în anul care vine să avem parte de bine, să avem belșug în toate, dragoste și sănătate. A menționat că tradițiile și obiceiurile noastre sînt mai deosebite față de celelalte popoare și că ar fi bine ca acestea să fie păstrate de la o generație la alta.

Cu o prestație artistică deosebită și prezentare excelentă a obiceiurilor și tradițiilor de iarnă în cadrul festivalului s-au evidențiat colectivele folclorice din localitățile Filipeni, Borogani, Covurlui, care, în final, s-au plasat pe Locul I.

Premiul II s-a decernat colectivelor din localitățile Hănăsenii–Noi, Baiuș, Beștemac, Cazangic, iar diplome de gradul lII au fost înmînate colectivelor folclorice din Romanovca, Sărata –Nouă, Tigheci și colectivului Casei Raionale de Cultură Leova.

Sponsorii festivalului au fost: Consiliul Raional Leova și,, Modernconstruct" S.R.L, director Mahu Sergiu. Deasemenea mulţumiri primarului Hănăsenii–Noi – d.Nicolae Popa, d. Lisevici Vasile directorului Căminului Cultural din localitate pentru o colaborare fructuoasă, grație cărora a fost posibilă organizarea și desfășurarea festivalului.

Source: provincial.md

Keywords:

Festival , tradiții , Obicei , iarna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.