23 april 2015, 15:34 Artistic organizations views 10878
Salubrizare de amploare în nordul țării
23 april 2015, 15:34 Artistic organizations views 10878

Salubrizare de amploare în nordul țării

Salubrizare de amploare în nordul ţării. Centrul Naţional de Mediu (CNM) îşi propune de această dată să cureţe malurilor râului Ciuhur. Acţiunea se va desfăşura astăzi între orele 09:00 şi 14:00.

Campaniei s-au alăturat primăriile localităţilor amplasate de-a lungul râului Ciuhur, parte a raioanelor Ocniţa, Edineţ şi Râşcani. În total, la acţiune vor participa circa 1400 de persoane, dintre care 400 doar din oraşul Cupcini. Echipamentul necesar pentru salubrizare va fi asigurat de CNM.

Totodată, în cadrul evenimentului de deschidere din Cupcini va fi organizat un flash-mob privind protecţia râului Ciuhur. Accentul va fi pus pe promovarea standardelor de mediu la nivel european cu participarea tinerilor care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din Cupcini.

Campania are loc în contextul proiectului „Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local în Republica Moldova" implementat de CNM cu suportul Ambasadei SUA la Chişinău, al cărui scop este de a promova valorile şi standardele europene de mediu în Republica Moldova.

Source: jurnal.md

Keywords:

curatenie , riuri , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2038 locuitori

Micleuşeni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Huzun și Micleuşeni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Micleuşeni a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.