20 march 2012, 11:53 Contests, exhibitions, projects views 6797
20 march 2012, 11:53 Contests, exhibitions, projects views 6797

Dezbateri publice ale tinerilor la Donduşeni

La Donduşeni au avut loc dezbateri publice în cadrul proiectului „Participarea tinerilor în Moldova”, la care au participat elevi ai instituţiilor de învăţămînt din or. Donduşeni, satele Tîrnova, Baraboi, Cernoleuca, profesori, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale etc. E de menţionat faptul,  că Funfaţia Est-Europeană realizează proiectul nominalizat pentru perioada de timp 2010-2012 prin intermediul Fundaţiei Eurasia.

Proiectul are drept scop sporirea participării tinerilor din RM în procesul de luare a deciziilor. Pînă la moment în cadrul acestui proiect a fost realizat un studiu sociologic şi a fost finalizat programul de instruire a 35 de organizaţii de tineret şi a 35 de tineri lucrători din toate raioanele ţării. Studiul sociologic din cadrul proiectului a demonstrat, că tinerii aproape că nu participă la viaţa politică şi economică a republicii, slab se implică în viaţa societăţii şi, cu părere se rău, nu cunosc drepturile lor.

În raioanele Republicii Moldova în cadrul proiectului de participare a tinerilor la viaţa civică şi politică a RM au fost planificate 36 de dezbateri publice. La Donduşeni a fost organizată cea de-a 33-a dezbatere publică.  La dezbaterile publice tinerii donduşeneni au lucrat în cinci ateliere , identificînd problemele cu care se confruntă în viaţa de toate zilele. Acestea au fost: implicarea pasivă în administrarea localităţii, lipsa condiţiilor adecvate pentru activitatea şi odihna tinerilor, lipsa complexului sportiv la nivel de raion, discriminarea şi violenţa în rîndurile tinerilor etc. Totodată, ei au vorbit despre aplicarea resursele umane şi financiare în procesul soluţionării problemelor. Cei mai buni vor fi delegaţi la forul regional naţional de tineret.

 

 

Sursa:  tvtvd.3dn.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.