21 july 2018, 14:20 Contests, exhibitions, projects views 16956
Fabrica de textile din Dondușeni angajează peste 700 de muncitori
21 july 2018, 14:20 Contests, exhibitions, projects views 16956

Fabrica de textile din Dondușeni angajează peste 700 de muncitori

Peste 700 de locuri de muncă vor fi deschise la Donduşeni, iar primele angajări s-au făcut deja. Acolo, lucrările de construcție a fabricii de textile sunt pe ultima sută de metri. Conducerea firmei caută cusătorese cu experiență, dar sunt binevenite și cele care abia se iniţiază în domeniu.

Svetlana Polîmscaia lucrează cusătoreasă de zece ani. A venit la fabrica din Donduşeni pentru condițiile foarte bune de muncă.

"E la noi acasă în Moldova. Ne simțim bine. Decît prin străini, tot mai bine la noi acasă", a zis Svetlana Polîmscaia, cusătoreasă.

Pînă acum, Eugenia Anușca a muncit la Bălţi. S-a bucurat cînd a auzit că va avea de lucru aproape de casă.

"Foarte mult suntem bucuroși, dar să vedem mai departe ce o să fie. Noi o să punem toate sîrguințele să lucrăm. E acasă, suntem pe loc. Foarte bine", a spus Eugenia Anușca, cusătoreasă.

Cusătoresele care ştiu meserie spun că au de învățat lucruri noi, pentru că se lucrează după tehnologii moderne. În același timp, sunt ajutate și femeile care nu au deloc experienţă în domeniu.

"La celelalte fabrici am făcut alte modele, dar aici vine șefa, ne arată."

"Ne explică foarte bine cum să lucrăm. Stau prima dată la mașina de cusut și îmi reuşeşte."

"Pe lîngă numărul de angajați direcți va genera încă peste o sută de locuri de muncă conexe de care vor avea nevoie fabrica și angajații ei. Vor apărea locuri de muncă în serviciile de alimentație publică, în transport, comerț. Toți vor avea mai mult de lucru", a declarat Vadim Lesnic, președintele raionului Dondușeni.

Fabrica de textile va avea o hală de producere, una de depozit, dar și o cantină. Confecțiile vor fi exportate pe piața Uniunii Europene.

Source: publika.md

Keywords:

Dondușeni , fabrică , munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.