27 may 2019, 14:45 Art of prehistoric period views 18832
Persoanele în etate și-au măsurat puterile la Drochia
27 may 2019, 14:45 Art of prehistoric period views 18832

Persoanele în etate și-au măsurat puterile la Drochia

Sportul nu are limită de vîrstă. Aproximativ 160 de persoane au participat la olimpiada naţională sportivă a persoanelor în etate.

Pensionarii din 11 raioane din nordul ţării s-au adunat la Drochia ca să joace dame, şah, tenis şi chiar volei.

"Mă ţin minte toată viaţa cu damele, am început să joc încă de la şcoală.Este foarte important, deoarece oamenii cînd se pensionează se simt singuri, dar cînd se organizează aşa evenimente ei se simt energici",a declrat Natalia Tcaci, participantă.

Participanţii la competiţie au vîrste cuprinse între 60 şi 80 de ani, aceştia însă spun că sînt plini de energie şi gata pentru noi victorii.

"Din clasa cincea joc dame, cînd am luat locul trei pe republică printre maturi. Apoi la întîitatea uniunii pe vremea aceea, iar acuma joc la competiţii. Numai să cîştig vreu, dar mai sînt şi pierderi."

"Este foarte important, este salutabil pentru oamenii în vîrstă să organizeze nişte competiţii, ca să nu degradăm cu totul, ca să nu ne îngropăm în grijile casnice."

Olimpiada este la a patra ediţie, iar organizatorii afirmă că numărul participanţilor creşte de la un an la altul.

Source: vesti.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
185 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Cocieri, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 185 locuitori. Satul Vasilievca a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.