13 june 2016, 14:45 views 6958
Un post de pompieri a fost inaugurat în satul Hădărăuți (Video)
13 june 2016, 14:45 views 6958

Un post de pompieri a fost inaugurat în satul Hădărăuți (Video)

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) al MAI a inaugurat la 10 iunie, un nou post de salvatori şi pompieri. Staţia a fost deschisă în localitatea Hădărăuți, raionul Ocnița.

Serviciul de presă al SPCSE informează că, în caz de situaţii de risc, patru pompieri civili vor asigura securitatea oamenilor din acest sat și încă altele trei învecinate. Aceștia patru vor fi ajutați încă de 30 de pompieri voluntari, gata să îi ajute în caz de situații excepționale, asigurînd intervenţia primară în caz de incendii şi alte situații de risc.

Postul de pompieri a fost lansat în urma conlucrării Serviciului Situaţii Excepţionale cu autorităţile publice locale. Pompierii civili au beneficiat de instruire, dar şi de o autospecială pentru intervenţii, din partea colegilor profesionişti.

Scopul lansării remizei de salvatori este de a reduce timpul de răspuns în intervenţii şi de a micşora distanţa de deplasare a autospecialelor.

La eveniment a fost prezentă conducerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, autoritățile publice locale, salvatori și pompieri, locuitori ai satului Hădărăuți și alți invitați.

Oficialii s-au arătat mulțumiți de faptul că deschiderea unor astfel de posturi ia amploare în toată țara, beneficiari fiind cetățenii, care vor ști că sînt în siguranță. Mai mult, din respect și semn de mulțumire, un grup de copii din localitate au organizat un concert specific, cu poezii și cîntece despre meseria de pompier.

Este de menționat că odată cu deschiderea posturilor de pompieri în localităţile rurale ale ţării, tot mai mulţi oameni beneficiază de locuri stabile de muncă. Conform „Programului de consolidare a serviciului salvatori şi pompieri" în Republica Moldova vor fi deschise 100 de posturi. Începînd cu anul 2011, în mai multe localităţi din ţară au fost inaugurate peste 20 de remize civile de pompieri.

Source: provincial.md

Keywords:

Ocnița , post , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.