Drumi Victor

Victor Drumi - actor, maestru în arte al RM.

S-a născut Ia 24 ianuarie 1950 în or. Vadu lui Vodă, Moldova. A absolvit şcoala medie din or. Bălţi. A studiat la facultatea de filozofie Universităţii "A.Russo" din Bălţi un an. A absolvit facultatea teatrală Academiei de muzică, teatru şi arte plastice. A activat ca actor dramatic la teatru "V.Aleksandri" din Bălţi. Din anul 2000 este actor la teatru naţional "M.Eminescu" din Chişinău.

Cele mai de vază roluri teatrale: "Tata" (debut), Ciubăr Vodă ("Despot Vodă"), Dumitrache şi Farfuridi ("Scrisoare pierdută").

Sa filmat în filme: "Brejnev" - 4 episoade, "lepurile în gura prăpastii" TV Moscova, "Batjocorirea minorilor" (proiect moldo-român) si spoturi publicitare.

S-a stins din viață pe 16 iunie 2020.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.