Materiale din compartiment: Photo gallery |

Hîncu Liviu

Hîncu Liviu (13.07.1959, s. Volodeni, raionul Edineţ), pictor. A absolvit Şcoala de Arte Plastice „I. Repin” de la Chișinău (1978) şi Institutul de Pictură, Arhitectură şi Sculptură „I. Repin” de la Leningrad (1898), facultatea Studiul Artelor. După studii susţine prelegeri la Istoria Artei la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (1989-1993), continuîndu-şi activitatea în calitate de expert în cadrul Ministerului Culturii al Moldovei (din 1997). În lucrările de pictură acordă prioritate peisajului, reflectînd dispoziţia locurilor poetice şi pitoreşti ale Moldovei, prin intermediul procedeelor artistice ale postimpresionismului.

Printre lucrările sale cele mai importante figurează „Toamna la Butuceni”, „Drum de ţară”, „Fîntîna cocorilor”, „Mănăstirea de la Condriţa”. În ultimul deceniu se observă un interes sporit pentru o pictură combinată, non-figurativă, prezente în peisaj şi natura statică − „Natură statică”, „Flori orange în vas”, „Compoziţie cubistă сu flori”, „Case lа margine”, „Casa batrînească”.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
6072 locuitori

Gîsca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Gîsca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Gîsca alcătuia 6072 de cetăţeni în anul 1997. Satul Gîsca a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.