11 iunie 2023, 03:15 views 24593
Materiale din compartiment: Toate noutăţile | Galeria foto |

Dnestrovsc, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Titaspol și la 111 km de Chișinău. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

[în sus]Populația

Populația orașului constituia 11 100 locuitori în anul 2010.

[în sus]Istoria localitații

Dnestrovsc este un oraș din Republica Moldova, situat în sud-estul țării, pe malul stîng al Nistrului. A fost întemeiat în anul 1963 odată cu construcția Centralei Termoelectrice Moldovenești, în apropiere de satul Nezavertailovca. Cu toate că denumirea orașului derivă de la numele rîului Nistru, localitatea nu se află pe malul fluviului.

Desi se afla mai aproape de Slobozia, Dnestrovsc este considerat în prezent un satelit al municipiului Tiraspol. Este dezvoltată industria alimentară, în special a conservelor, cît și industria energetică.

Comentarii

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutatea prezentată pe pagină.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.