Imprimare
Vinegretă cu scrumbie şi porumb
Ingrediente:
- ½ sfeclă,
- ½ pahar porumb conservat,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 2 cartofi,
- 2 castraveţi muraţi,
- 1 scrumbie,
- 3 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată,
- 8-10 măsline.
Mod de preparare:
Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porumbul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adaugă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1