Imprimare

Ardei graşi umpluţi cu ciuperci şi orez

Ingrediente:

•    10-12 ardei graşi,
•    3 linguri ulei,
•    1 pahar smîntînă,
•    1 ardei gras roşu,
•    2 linguri verdeaţă tăiată.

Pentru umplutură:
•    6 linguri orez,
•    12-15 ciuperci,
•    3 linguri unt,
•    2 cepe,
•    2-3 roşii,
•    2-3 linguri smîntînă (la dorinţă),
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri de verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Ciupercile se fierb, se mărunţesc, se prăjesc în unt, apoi se adaugă ceapa, care s-a prăjit separat, se mai ţin pe foc 2-3 minute, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, roşiile, curăţate de seminţe, de pieliţă şi tăiate cuburi, o jumătate din verdeaţă, 2-3 linguri smîntînă. Totul se amestecă cu orez. Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se opăresc cu uncrop, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se umplu. Ardeii umpluţi se prăjesc pe tigaie, deasupra se toarnă smîntînă şi pastă de ardei graşi, se coc în cuptor.

Prepararea umpluturii: Orezul se spală, se prăjeşte în unt şi se fierbe pînă se obţine un terci sfărîmicios. Ciupercile pregătite se fierb, se taie mărunt, se prăjesc în unt. În ceapa tăiată mărunt se adaugă ceapa prăjită, apoi ciupercile prăjite. Continuaţi să prăjiţi timp de 2-3 minute, adăugaţi sarea, piperul negru măcinat, jumătate din verdeaţa tocată, roşiile tăiate cubuleţe fără coajă şi seminţe (care au fost opărite în prealabil), 2-3 linguri de smîntînă. Adăugaţi orezul fiert, amestecaţi totul bine.

Se serveşte cu sosul format la coacere, se presară cu verdeaţă.


Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chişinau, or. Singera str. Aerogarii, 31