Imprimare

Scrob cu dovlecei şi brînză

Ingrediente:

•    8 ouă,
•    2/3 pahar frişca (lapte),
•    2 linguri unt,
•    2 linguri brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    2 roşii,
•    2 dovlecei,
•    4 linguri smîntînă,
•    2 linguri de făină de grîu,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    foi de salată verde,
•    1 linguriţă verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.
 
Mod de preparare:

Dovleceii tineri se spală, se îndepărtează codiţa, se taie felii de 0,5 cm. Se trec prin faină amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smîntîna, se presară brînza şi mărarul, apoi se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute. Într-o cratiţă nu prea mare se toarnă ouăle şi frişca, se pune untul, sarea şi se fierbe pînă se obţine o masă semilichidă. Se pune în farfurii calde, de jur împrejur se pun rondele de dovlecei prăjiţi cu smîntînă, în centru - feliuţe de roşii. Toate se presară cu brînză şi verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde.

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chișinau, or. Singera str. Aerogarii, 31