Imprimare

Şalău în sos picant

Ingrediente:

  • 1 kg fileu de şalău.

Pentru sos:

  • ½ pahar de pastă de roşii,
  • ½ pahar bulion,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri de hrean dat prin răzătoare,
  • 1 ardei gras,
  • 4 linguri de ulei,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • 1 linguriţă zahăr,
  • 1 lingură zeamă de lămîie,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Fileul de şalău se taie cubuleţe nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Peştele se amestecă cu sos şi se încălzeşte. Se serveşte stropit cu zeamă de lămîie.

Prepararea sosului: Ceapa tăiată semiinele se rumeneşte, se adaugă hreanul, ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul pisat şi se prăjeşte 5-7 minute, apoi se adaugă pasta de roşii, zahărul şi bulionul, se sărează şi se înăbuşă la capac timp de 10-15 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1