Imprimare

Peşte înăbuşit

Ingrediente:

  • 800 g fileu de peşte (crap, biban),
  • 4 cepe,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri de făină de porumb,
  • ½ pahar bulion de peşte,
  • 3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • cuişoare englezeşti boabe,
  • pătrunjel şi cimbru verde.

Mod de preparare:

Fileul (cu piele) se taie felii, se presară cu sare şi piper, se trece prin faină şi se prăjeşte. Ceapa se taie semiinele şi se prăjeşte. Ceapa şi peştele se pun în ceaun straturi, se adaugă cuişoare englezeşti, se acoperă cu bulion şi se înăbuşă la foc domol 35-40 minute. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în două şi se pun în ceaun cu 5 minute înainte de a se lua de pe foc. Înainte de a fi gata se adaugă usturoiul pisat şi cimbrul.

Se serveşte cu mămăligă cu unt şi roşii proaspete, se garniseşte cu pătrunjel verde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1