Imprimare

Carne de oaie haiducească

Ingrediente:

•    1 kg carne de oaie,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    3 linguri de unt sau de margarină,
•    4-5 căţei de usturoi,
•    ¾ de pahar de vin,
•    2 pahare de ciuperci proaspete,
•    2 ardei dulci,
•    2 cepe,
•    1 praz,
•    1 lingură de făină,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    2 linguri de verdeaţă tocată,
•    3-4 foi de dafin.

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi pieptul de oaie sau rasolul de oaie, tăiaţi cîte 2 bucăţi cu os pentru o porţie, dacă e macră − tăiaţi-o bucăţele, presăraţi-o cu sare, piper, cu ceapă tăiată mărunt, cu verdeaţa tocată, puneţi foile de dafin, stropiţi cu vin, ulei vegetal. Marinaţi de la 3 pînă la 12 ore (în dependenţă de cît de tînără e carnea).

Prăjiţi carnea pe tigaia încinsă adăugînd ciupercile. Puneţi pe fundul ceaunului prazul tăiat inele – ardeiul tăiaţi-l pai, verdeaţa tocată, carnea de oaie prăjită cu ciuperci, apoi din nou praz şi aşa mai departe pe rînd straturi ceapă şi carne. Turnaţi în ceaun zeama rămasă după prăjire, dizolvată cu apă, vin, adăugaţi foile de dafin, usturoi pisat, sare, piper negru boabe, acoperiţi cu capacul şi fierbeţi înăbuşit cu capac în rolă. Cînd e aproape e gata adăugaţi făina prăjită în prealabil şi dizolvată cu bulion. Lăsaţi pe foc 2-3 minute.

Înainte să fie servită carnea, puneţi-o în farfurie şi turnaţi peste ea sosul în care a fiert.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,