Imprimare

Zraze «Codreanca»

Ingrediente:

•    350 g file de găină,
•    150 g de carne de porc,
•    2 ouă,
•    4  linguri de ulei vegetal,
•    2 linguri de unt,
•    1 lingură de făină de grîu,
•    2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
•    2 linguri de bulion de carne,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de salată verzi.

Pentru tocătură:
•    1ceapă,
•    2 linguri de brînză nesărată dată prin răzătoare,
•    1 lingură de unt,
•    1 ou,
•    1lingură de ulei vegetal,
•    2 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1lingură de pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Carnea de găină şi de porc tăiaţi-o bucăţi, treceţi-o prin răzătoare 1-2 ori, adăugaţi ouăle, bulionul, sarea, piperul. Amestecaţi bine tocătura, împărțiți-o în turte. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, ridicaţi marginile şi prindeţi-le. Formaţi zrazele, treceţi-le prin făină, apoi prin ou şi prin pesmeţi, prăjiţi-le bine în uleiul încins, apoi daţi-le pentru 4-5 minute la cuptor.
Înainte de a fi servite zrazele se stropesc cu unt topit.

 Prepararea tocăturii: Brînza nesărată se amestecă cu ceapa prăjită în ulei, cu ou fiert tocat, usturoi mărunţit, verdeaţă, unt înmuiat. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1