Zraze din carne de găină
Ingrediente:
• 600 g de carne de găină,
• 1 ou,
• 2 linguri de ulei vegetal,
• 1-2 linguri de bulion de carne ,
• 2 linguri de pesmeţi măcinaţi din pîine albă de grîu,
• 1 pahar de smîntînă cu cantitatea de grăsime mică,
• sare,
• piper negru măcinat.
Pentru tocătură:
• 3linguri de caşcaval tare dat prin răzătoare,
• 2 ouă,
• 2 cepe,
• 1lingură de ulei vegetal,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 2 linguri de pătrunjel şi mărar tocate mărunt.
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de găină bucăţi, treceți-o prin maşina de tocat carne, adăugaţi ouă, sare, piper, puţin bulion sau lapte. Amestecaţi tocătura, împărţiţi-o în turte de cu grosimea de 1 cm. În mijlocul fiecăreia puneţi umplutura, formaţi zraze cu formă alungită, treceţi-le prin pesmeţi, prăjiţi-le pînă se formează o coajă aurie şi daţi-le pentru 4-5 minute în cuptor.
Garnisiţi cu smîntînă, conopidă sau cartofi prăjiţi, cu felii de roşii, presăraşi cu verdeaţă tocată.
Prepararea tocăturii: Oul fiert se mărunţeşte, se adaugă caşcavalul tare dat prin răzătoare, ceapa prăjită, verdeaţa tocată, sarea, piperul, se amestecă totul.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1