Imprimare

Friptură de pui în ulcele

Ingrediente:

•    1 kg carne de pui,
•    ½ pahar ulei,
•    6 cartofi,
•    3 linguri făină de grîu,
•    2 ouă,
•    1½ pahar smîntînă,
•    2-3 cepe,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tocată,
•    4 ulcele de ceramică.
 
Mod de preparare:

Bucăţile de carne de pui se presară cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei şi ceapă pînă sînt gata. Usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit. Cartofii cruzi se dau prin răzătoare, se amestecă cu făină şi ou, se sărează se piperează, se bat bine şi se prăjesc. În ulcele se pune carnea, deasupra se pun clătitele de cartofi, se acoperă cu smîntînă şi se dau la cuptor pentru 15- 20 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1