Imprimare

Pui umplut cu sarmale

Ingrediente:

  • Un pui întreg - 1,5-2 kg,
  • 1 pahar orez,
  • 1  morcov,
  • 2-3 cepe,
  • 1 lingura pastă de roşii,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • ½ pahar ulei vegetal,
  • 20 -25 frunze tinere de viţă-de-vie proaspete sau murate.

Mod de preparare:

Puiul întreg pregătit se taie pe stern, se îndepărtează coastele şi coloana vertebrală, păstrîndu-se aripile şi picioarele. Sărăm şi piperăm puiul pe ambele părţi, lăsăm pe 2-3 ore la rece. Sarmalele se pregătesc fără carne şi se lasă să se răcească semigata. Se distribuie sarmalele uniform pe carnea de pui marinată, plasată cu pielea în jos, marginile se unesc, şi se fixează cusătura cu aţă sau scobitori. Se dă forma puiului, se unge cu ulei şi se coace la cuptor cu cusătura în jos timp de 30-40 de minute la 180°C pînă este gata.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Popasul dacilor”
bucatar-sef Dobreniuc Veronica
or. Chisinau, str. Valea Crucii, 13