Imprimare

Tocană ca la ţară

Ingrediente:

  • 1 kg măruntaie de porc (ficat, plămîni, inimă),
  • 2 cepe,
  • 100 g slănină de la burtă afumată,
  • ½ pahar ulei,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de dafin,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Măruntaiele se fierb cu foi de dafin şi piper, apoi se scot din bulion, se răcesc şi se taie cuburi. Ceapa tăiată semiinele şi usturoiul mărunţit se rumenesc într-o tigaie cu ulei călit, apoi se adaugă măruntaiele, slănina tăiată cuburi şi se prăjesc pînă sunt gata. Se sărează, se piperează, se presară verdeaţa tăiată.
Tocana se serveşte cu mămăligă, brînză şi smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chisinau, bd. Moscova, 9