Imprimare

Ficat de vită, fiert înăbuşit în sos de smîntînă

Ingrediente:

•    500 g de ficat de vită,
•    80 g de slănină afumată,
•    1 rădăcină de morcov,
•    1 ceapă,
•    ½ rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de grăsime de porc,
•    2 pahare de sos de smîntînă,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    frunze verzi de salată.

Mod de preparare:

Faceţi în ficat incizii cu ajutorul unui cuţit şi introduceţi slănină afumată tăiată pai apoi tăiaţi ficatul bucăţi. Presăraţi cu sare, piper şi prăjiţi pînă se formează o coajă rumenă. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa tăiaţi-o pai şi prăjiţi-le un pic. Puneţi ficatul în caserolă, adăugaţi legumele prăjite, adăugaţi sos de smîntînă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Atlantida”
bucatar-sef Dumanscaia Valentina
or. Comrat str. Lenin,