Imprimare

Ruladă de muşchi de vită cu prune uscate

Ingrediente:

  • muşchi de vită 500-600 g,
  • 10-12 prune uscate,
  • 20 g gelatină praf,
  • sare,
  • piper negru măcinat

Pentru bulion:

  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare,
  • foi de dafin

Mod de preparare:

Muşchiul se curăţă de membrane, se taie în două straturi, însă nu până la capăt, astfel că să se desfacă în formă de carte, se bate printr-o peliculă alimentară până la  0,5 cm grosime, se sărează, se piperează, se presară cu gelatina. Prunele uscate se spală (dacă sunt prea uscate, se înmoaie în uncrop), se îndepărtează sâmburii, se pun pe carne la o margine, se formează rulada, se leagă cu o sfoară, se fierbe  într-o cantitate mică de bulion. După ce rulada este gata, se lasă să se răcească sub greutate.  

Înainte de a se servi, se îndepărtează sfoara, rulada se taie felii. Se serveşte cu legume proaspete sau fructe marinate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2