Imprimare
Fasole înăbuşite cu prune uscate
Ingrediente:
- 2 pahare de fasole,
- 1 pahar de prune uscate,
- 2 linguri de unt,
- ½ pahar smântână,
- 2 linguri de caşcaval dat prin răzătoare,
- 1 lingură de zahăr,
- sare,
- 1 lingură de mărar tăiat.
Mod de preparare:
Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la fiert în aceeaşi apă în care s-au muiat. Prunele se opăresc, se taie, se amestecă cu fasolea, se adaugă 1 lingură de unt şi smântână. Toate se înăbuşă la foc încet 8-10 minute. Cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc, se sărează, se pune zahăr, caşcaval şi 1 lingură de unt.
Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1