Imprimare

Cartofi înăbuşiţi cu ciuperci

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi,
  • 2 linguri unt,
  • ½ pahar frişcă,
  • 8-12 ciuperci proaspete,
  • 2 cepe,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2-3 linguri de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare:

Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sînt pe jumătate gata. Apoi se adaugă ciupercile fierte şi rumenite cu ceapă, sare, piper, o parte din verdeaţă, se toarnă frişca, se acoperă cu capacul şi se înăbuşă în cuptor.

Se servesc presăraţi cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6