Imprimare

Învîrtită cu brînză

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1½ pahare faină de grîu,
  • 1 ou,
  • ½ pahar unt topit,
  • 8 linguri margarină topită,
  • 1 linguriţă ulei,
  • 2/3 pahar apă,
  • sare.

Pentru umplutură:

  • 2 pahare brînză dată prin răzătoare,
  • 3 linguriţe unt topit,
  • 1 lingură mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Se amestecă apa, oul, uleiul şi sarea. Făina se cerne, se pune pe masă grămăjoară, în centru se face o adîncitură în formă de pîlnie, în ea se toarnă amestecul, apoi se frămîntă aluatul pînă devine elastic, se formează o bilă, se acoperă cu un şerveţel umed şi se lasă pentru 30 minute. Apoi aluatul se împarte în bucăţi nu prea mari, se întinde în foi subţiri, foile se stropesc cu unt topit sau cu margarina, se presară cu brînză şi mărar şi se răsucesc rulade. Din rulade se formează spirale, se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou. Se coc la temperatura de 240-250 °C.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Taifas”
bucatar-sef Dorofeeva Ala
or. Chisinau, Bucuresti, 67