Imprimare

Carne de porc cu morcov şi pătrunjel

Ingrediente:

•    1 kg de carne de porc de la piept fără os,
•    2 linguri de unt,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    0,5 linguriţă de paprica,
•    1 morcov,
•    1 rădăcină de pătrunjel,
•    2 linguri de ulei vegetal,
•    2-3 foi de dafin,
•    sare,
•    piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe, grăsimea în plus, lăsaţi un strat de numai 0,5 cm. Usturoiul şi foile de dafin se mărunţesc, carnea se unge cu un amestec de sare, piper, paprica, foi de dafin şi usturoi. Legumele spălate şi curăţate se taie pai, se trec prin sare măruntă. Cu ajutorul cuţitului cu lama subţire sau cu acul de bucătărie faceţi incizii şi înfigeți legumele. Lăsaţi să se marineze 12-24 de ore (în dependenţă de cît de tînără e carnea), într-un vas emailat. Semifabricatul marinat se pune într-o tavă unsă cu ulei vegetal, pe carne se pun bucăţele de unt se acoperă cu o frunză de varză (în varianta modernă – cu folie de aluminiu) şi a se coace la cuptor la temperatura de 190-200 grade timp de 45 minute.

Carnea este gata, atunci cînd dacă o înfigeţi din ea curge un suc incolor.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1