Imprimare

Sarmale în ardei dulce

Ingrediente:

•    5-7 ardei dulci mari,
•    2 căpăţini de varză nu prea mari,
•    500 g de carne de porc,
•    2-3 linguri de orez,
•    2 cepe,
•    3 linguri de ulei vegetal,
•    2linguri de verdeaţă tocată,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    foi de dafin,
•    6-8 roşii sau 1½linguri de roşii sau pastă de roşii,
•    1-2ardei dulci,
•    ½ pahar de borş acru sau un vîrf de cuţit de sare de lămîie,
•    1 pahar de smîntînă.

Mod de preparare:

Înlăturaţi seminţele, spălaţi ardeii. Preparaţi sarmalele confrom reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”. Ardeii pregătiţi umpleţi-i cu sarmale şi îndesaţi-le bine. Preparaţi sarmalele mai departe conform reţetei „Sarmale moldoveneşti cu varză”.  În cazul în care pregătiţi sarmale asortate cu varză, cu frunze de viță-de-vie, o parte din varză este înlocuită cu frunzele de viţă-de-vie (vezi reţeta „Sarmale moldoveneşti”). Sarmalele pregătite conform reţetei date au o nuanţă de gust în plus şi arată mai interesant pe farfurie.

Se servesc ardeii umpluţi cu sarmale cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1