Imprimare

Praz umplut cu orez şi carne de porc

Ingrediente:

•    2-3 praz (partea albă),
•    3roşii,
•    1 pahar de smîntînă cu conţinut redus de grăsime,
•    sare,
•    frunze de salată.

Pentru umplutură:
•    300 g de carne de porc,
•    2 linguri de orez,
•    ½ rădăcini de pătrunjel,
•    2 roşii,
•    2 linguri de grăsime de porc sau de ulei vegetal,
•    2  linguri de bulion de carne,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură de verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

Prazul de taie bucăţi cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se sară, se răceşte.  Se înlătură mijlocul, iar conurile obţinute se umplu cu tocătură. Puneţi în caserolă prazul umplut, turnaţi deasupra smîntîna cu roşiile date prin răzătoare şi fierbeţi înăbuşit cu capac. Puneţi prazul umplut pe farfurie, turnaţi deasupra din sosul în care a fiert, oranţi cu foi de salată.

Prepararea umpluturii: Tăiaţi carnea felii, treceţi-o prin maşina de tocat carne, adăugaţi sare, piper, amestecaţi. Prăjiţi tocătura de carne, adăugaţi bulionul, puneţi capacul şi fierbeţi înăbuşit. Miezul de praz tocaţi-l mărunt, prăjiţi-l un pic. Tăiaţi rădăcina de pătrunjel şi prăjiţi-o. Uniţi şi amestecaţi tocătura de carne, pătrunjelul, prazul prăjit orezul fiert, roşiile-piure şi verdeaţa tocată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Basarabia”
bucatar-sef Lupu Veronica
or. Chisinau, str. Kiev, 16/1