02 iunie 2023, 16:30 Sănătate views 14026
Care sînt cele mai bune ceaiuri naturiste pentru rinichi
02 iunie 2023, 16:30 Sănătate views 14026

Care sînt cele mai bune ceaiuri naturiste pentru rinichi

Nisipul, care în timp se transformă în pietricele, este o adevărată pacoste, fără să punem la socoteală durerile îngrozitoare care apar la eliminarea calculilor.

Un tratament preventiv pentru persoanele care se ştiu cu probleme, dar şi un remediu pentru cele aflate în criză de rinichi este pe bază de ceaiuri, cîteva dintre avînd efecte excepţionale, scrie femeia.ro.

Cozi de cireşe

Au un conţinut ridicat de săruri de potasiu, flavonoide şi taninuri, ceea ce le conferă un puternic efect diuretic, precum şi proprietăţi astringente şi antidiareice, depurative, antifebrile şi antiinflamatoare la nivel renal.

Cum se prepară: pui la fiert un pumn de codiţe uscate în 600 ml de apă, lași la foc mic timp de zece minute, apoi la infuzat 20 de minute.

Cum se administrează: călduţ, eventual îndulcit, între mese, în 3-4 prize pe zi.

Mătase de porumb

Culeasă proaspătă şi lăsată apoi la uscat, mătasea de porumb este unul dintre cele mai vechi şi cunoscute remedii împotriva bolilor renale. Are un conţinut important de flavonoide, saponine şi săruri de potasiu, betacaroten, niacină şi seleniu. Principalele calități ale mătăsii de porumb sînt efectul diuretic și acțiunea antiinflamatoare şi calmantă.

Cum se prepară: în jumătate de litru de apă, pui 3-4 linguriţe de mătase de porumb mărunţită, lași la macerat vreme de 8-10 ore, după care filtrezi. Pui deoparte preparatul rezultat, iar planta rămasă după filtrare o fierbi în jumătate de litru de apă timp de cinci minute. Lași la răcit şi filtrezi. Amesteci cele două extracte și obţii aproximativ un litru de infuzie combinată de mătase de porumb.

Cum se administrează: se beau 3-4 căni pe zi. Este excepţională pentru diabeticii care au nisip la rinichi (microlitiază renală) sau care suferă frecvent de dischinezie şi migrenă biliară.

Coada-calului

Bolile renale au un duşman declarat în coada-calului, planta fiind unul dintre cele mai puternice diuretice. Totodată, ajută în cistite, nefrite, pielonefrite.

Cum se prepară: acoperi 4-6 linguriţe cu pulbere de tulpini mărunţite cu 250 ml de apă şi laşi la macerat opt ore. Filtrezi şi pui deoparte maceratul. Opăreşti planta rămasă după filtrare cu un sfert de litru de apă, laşi la răcit şi strecori. Amesteci maceratul cu infuzia.

Cum se administrează: cîte 1-2 litri de infuzie combinată zilnic, în cură de 12 zile, urmată de şapte zile de pauză, după care reiei.

Ciuboţica-cucului

Are proprietăţi diuretice, este calmantă şi antiseptică. Dacă nu ştii de ciuboţica-cucului, cu siguranţă o ştii drept primula. Pe lîngă alte proprietăţi, planta este recomandată cu căldură împotriva pietrelor la rinichi.

Cum se prepară: pui 30-40 g de flori şi frunze la un litru de apă, fierbi zece minute, apoi strecori.

Cum se administrează: trei căni pe zi.

Frunze de mesteacăn

Conţin flavonoide (mai ales hiperozidă şi rutozidă) care le conferă efect antiinflamator şi puternic diuretic. Frunzele şi scoarţa conţin acizi fenolici, taninuri, vitamina C şi salicilat de metil.

Cum se prepară: pui 4-5 linguriţe cu frunze la 200 ml de apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute, strecori şi dai deoparte șase ore, apoi strecori din nou.

Cum se administrează: o cană, în 2-3 prize, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Merişoare

Fructele, dar şi frunzele au un puternic efect diuretic şi nu au contraindicaţii. Mai mult, acţiunea antibiotică a merişoarele ajută în cazul infecţiilor urinare.

Cum se prepară: pui trei mîini cu frunze de merişor în 600 ml de apă şi le fierbi timp de zece minute.

Cum se administrează: trei pahare zilnic, de la ora 16 pînă la culcare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

ceai , sanatate , rinichi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
1393 locuitori

Seliştea Nouă este un sat din cadrul comunei Tuzara, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1393 de oameni. Satul Seliștea Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.