23 mai 2023, 11:30 Sănătate views 18715
23 mai 2023, 11:30 Sănătate views 18715

Strugurii contribuie la sănătatea inimii

Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, strugurii sunt soluţia pentru o sănătate de fier. Un pahar cu suc de struguri pe zi poate înlocui paharul cu vin roşu.

Strugurii, în special cei roşii, conţin resveratrol - un antioxidant ce are un efect mult mai puternic decît unele vitamine sau decît beta-carotenul în întărirea organismului şi lupta împotrivă bolilor, scrie topnews.in.

Concentraţia de resveratrol nu este egală la acelaşi sortiment de struguri. Conţinutul de resveratrol diferă în funcţie de locul unde strugurii au fost crescuţi - zonă cu climat rece sau zonă cu climat cald, dar şi de folosirea pesticidelor - fructele organice conţin mai mult resveratrol.

Expunerea fructelor la o sursă de căldură duce la reducerea drastică a conţinutului de resveratrol. Totodată, nu se recomandă îndepărtarea cojii strugurilor, aceasta conţinînd cea mai mare cantitate de resveratrol.

Experții au descoperit că la persoanele care consumă patru struguri pe zi tensiunea arterială este mai mică. Consumul de struguri, de asemenea, a contribuit la îmbunătăţirea funcţionării sistemului cardiovascular.

Experţii explică efectul pozitiv al flavonoidelor pe care îi conțin strugurii. Pentru normalizarea tensiunii arteriale, ar trebui să mănînci nouă porţii de struguri pe zi - fiecare porţie conţine aproximativ 15 boabe, ne sfătuiesc oamenii de știință.

Cuvinte cheie:

fructe si legume , corp , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
266 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Pistruieni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 58 km de oraşul Teleneşti şi la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 266 de locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.