23 martie 2023, 14:00 Muzica views 2186
10 ar putea să îi poarte noroc. În care semifinală va urca pe scena Eurovision Pasha Parfeni
23 martie 2023, 14:00 Muzica views 2186

10 ar putea să îi poarte noroc. În care semifinală va urca pe scena Eurovision Pasha Parfeni

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023 va urca al 10-lea pe scenă în prima semifinală. Anunțul a fost făcut în această seară de către organizatorului concursului Eurovision Song Contest.

Ordinea în semifinala I: Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Țările de Jos și Finlanda.

Ordinea în semifinala II: Danemarca, Armenia, România, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania și Australia.

Participanții au fost repartizați în cele două semifinale în ianuarie. Rezultatele au fost stabilite aleatoriu prin extragerea țărilor din 6 poturi (pe baza modelelor istorice de vot) pentru a determina în ce semifinală (și jumătate din acel spectacol) vor concura.

Cele 5 țări mari (Franța, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit) nu concurează în semifinale și nici Ucraina nu va concura în acest an ca campioană în 2022, dar s-a decis aleatoriu în care dintre cele două semifinale vor putea vota.

S-a decis deja ca Germania, Franța și Italia să voteze în semifinala I, iar Spania, Regatul Unit și Ucraina să voteze în semifinala II.

Amintim că în acest an, țara noastră va fi reprezentantă de interpretul Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , Pasha Parfeni , concurs , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.