23 martie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1800
Cetățenii pot sesiza „legi aiurea” la o adresă de e-mail
23 martie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1800

Cetățenii pot sesiza „legi aiurea” la o adresă de e-mail

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a creat adresa de e-mail legi.aiurea@mded.gov.md, unde cetățenii vor putea trimite mesaje despre legi care ar fi irelevante, ar trebui îmbunătățite sau chiar eliminate.

Potrivit ministrului Dumitru Alaiba, ar fi bine ca cetățenii să vină cu argumente, ce vor fi analizate și prin urmare, unele legi ar putea fi revizuite, notează tv8.

„Avem multe legi aiurea care tot apar pe radarul nostru. Reguli demodate, depășite de timp, inutile. Dar de existența multora nici nu suspectăm, deși sunt mulți oameni care sunt afectați de ele zilnic.

Unele inițiative deja le promovăm la nivel de Guvern și Parlament. Dar știm că mai sunt multe de făcut. De aceea, avem nevoie și de ajutorul vostru, al celor care simt zilnic povara birocrației. Am decis să facem o adresă de e-mail dedicată acestui efort comun - al nostru la minister și al vostru - din societate. Ajutați-ne să vă ajutăm”, a scris Alaiba, pe Facebook.

Ministrul a ținut să precizeze că informația venită de la cetățeni va ajuta ministerul să-și stabilească agenda în viitor.

„Dacă întâlniți vreo lege aiurea, trimiteți un email pe adresa legi.aiurea@mded.gov.md. Dați-ne cât mai multe exemple de legi de care v-ați ciocnit și credeți că sunt irelevante și trebuiesc reparate, sau chiar eliminate.

Veniți cu explicații, prevederi, argumente, iar la rândul nostru vom considera, analiza și dacă ni se vor părea judicioase - intervenim și reparăm. Nu le vom prelua pe toate și, cu siguranță, nu pe toate deodată, dar informația venită de la voi o să ne ajute la stabilirea agendei pentru perioada următoare”, a spus Dumitru Alaiba.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.