09 iunie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 2066
Cetățenii vor plăti cu 11 lei mai puțin pentru gaz
09 iunie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 2066

Cetățenii vor plăti cu 11 lei mai puțin pentru gaz

Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind micșorarea prețului pentru furnizarea gazelor naturale a fost publicată ieri, 8 iunie, în Monitorul Oficial.

Astfel, de azi, consumatorii casnici vor achita un tarif de 18 lei și 07 bani pentru un metru cub de gaze. Prețul este cu 38% mai mic decît cel actual, transmite moldpres.

Potrivit deciziei, „ANRE a constatat existența unor factori obiectivi ce condiționează revizuirea prețului, prioritară fiind reducerea costului mediu anual de procurare a gazului”. Hotărîrea intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

În prezent, consumatorii casnici achită un tarif de 29 de lei și 26 de bani pentru un metru cub de gaze.

La începutul acestei săptămîni, Societatea pe Acțiuni „Moldovagaz” a înaintat ANRE o cerere privind micșorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii finali.

În luna iunie, prețul gazului procurat de Moldovagaz de la Gazprom este de 568,15 dolari pentru mia de metri cubi, față de 660,76 dolari - în luna mai.

Conform contractului semnat în octombrie 2021, prețul gazelor naturale cumpărate de Moldovagaz de la Gazprom se calculează diferit pe timp de iarnă și de vară.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

gaz , tarif , ANRE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.