Mergi spre compartimentul: Istoria
11 noiembrie 2019, 16:00 Istoria views 3240
Cum arătau școlile moldovenești în timpul URSS (Foto)
11 noiembrie 2019, 16:00 Istoria views 3240

Cum arătau școlile moldovenești în timpul URSS (Foto)

Astăzi, populația Moldovei are multe obiecţii faţă de sistemul de învăţămînt actual din ţară. Și nu e de mirare, or școlile se închid, se introduc discipline greu de înţeles, orele de studii sînt reduse și chiar sînt anulate temele pentru acasă.

Pe de altă parte, presiunea asupra copiilor este în creştere continuă datorită adăugării de material nou, care, potrivit experților, este necesar pentru instruire în lumea modernă.

Adesea putem auzi precum că, pe vremuri, învăţmîntul în Moldova era mult mai calitativ, mai obiectiv, mai corect din punctul de vedere al evaluării și distribuirii materialelor.

Sînt corecte sau nu astfel de declaraţii – la acest subiect putem discuta zile în şir. Imaginile de mai jos îi vor ajuta pe elevii sovietici de cîndva să-şi amintească, iar generaţia în creştere – să afle despre modul în care copiii din Moldova studiau cîndva, cînd era o chestie de prestigiu pentru familie să-şi dea copilul la o şcoală de muzică, cînd învățămîntul estetic primar era considerat necesar pentru dezvoltarea spirituală, cînd chiar exista şcoala de miliţie pentru copii, unde băieții erau deprinşi cu autodisciplina și cu datoria față de societate.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

scoala , URSS

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
5220 locuitori

Vorniceni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Vorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5220 de oameni. Satul Vorniceni a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.