Mergi spre compartimentul: Istoria
05 decembrie 2022, 14:00 Istoria views 1179
Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial
05 decembrie 2022, 14:00 Istoria views 1179

Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial

Cercetașii moldoveni au transmis Ambasadei Rusiei în Moldova o relicvă din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei - un medalion al morții descoperit în timpul operațiunilor de căutare în apropierea satului Coșnița raionul Dubăsari.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful detașamentului de căutare "August", Alexei Petrovici, menționînd că relicva a fost transmisă pe 3 decembrie, de Ziua Soldatului Necunoscut.

Potrivit acestuia, cu mare greutate, în condiții de laborator, a fost posibilă extragerea informațiilor dintr-o inserție pe jumătate putrezită. Medalionul a aparținut soldatului Armatei Roșii, Feodor Pavlovici Șkumat, născut în 1919, originar din Stavropol, care a dispărut în iunie 1941. Familia a primit ultima scrisoare de la Feodor cu puțin timp înainte de începerea războiului, din Izmail. Și tocmai peste 81 de ani, soldatul Armatei Roșii Șkumat a ieșit din necunoscut. Medalionul a fost transmis pentru înmînarea ulterioară rudelor eroului decedat care locuiesc în Stavropol.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1558 locuitori

Frumuşica este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Frumuşica Nouă. Satul Frumușica se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1558 de oameni. Satul Frumușica a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.