Mergi spre compartimentul: Istoria
05 decembrie 2022, 14:00 Istoria views 1140
Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial
05 decembrie 2022, 14:00 Istoria views 1140

Cercetașii moldoveni au transmis diplomaților o relicvă din perioada celui de-al Doilea război mondial

Cercetașii moldoveni au transmis Ambasadei Rusiei în Moldova o relicvă din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei - un medalion al morții descoperit în timpul operațiunilor de căutare în apropierea satului Coșnița raionul Dubăsari.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful detașamentului de căutare "August", Alexei Petrovici, menționînd că relicva a fost transmisă pe 3 decembrie, de Ziua Soldatului Necunoscut.

Potrivit acestuia, cu mare greutate, în condiții de laborator, a fost posibilă extragerea informațiilor dintr-o inserție pe jumătate putrezită. Medalionul a aparținut soldatului Armatei Roșii, Feodor Pavlovici Șkumat, născut în 1919, originar din Stavropol, care a dispărut în iunie 1941. Familia a primit ultima scrisoare de la Feodor cu puțin timp înainte de începerea războiului, din Izmail. Și tocmai peste 81 de ani, soldatul Armatei Roșii Șkumat a ieșit din necunoscut. Medalionul a fost transmis pentru înmînarea ulterioară rudelor eroului decedat care locuiesc în Stavropol.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
350 locuitori

Sărăţica Veche este un sat din cadrul comunei Tomaiul Nou, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Sărăţica Veche a fost menționat documentar în anul 1700.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.