Mergi spre compartimentul: Cultura
01 martie 2014, 10:01 Cultura views 15859
Un creator de modă din Moldova a cucerit America!
Foto: facebook.com
01 martie 2014, 10:01 Cultura views 15859

Un creator de modă din Moldova a cucerit America!

Evgheni Hodorojcov, în vîrstă de 24 de ani, a devenit primul designer din Moldova care și-a prezentat creația în cadrul „Couture Fashion Week New York” și „Las Vegas Fashion Week”. Cele aproape 60 de rochii de zi și de seară din colecția lui Hodorojcov, care au fost cusute într-un timp record de o lună și jumătate, au produs o impresie puternică asupra publicului american. În rezultat, designerul moldovean a primit o ofertă de a semna contracte cu cîteva showroom-uri, care și-au arătat disponibilitatea de a vinde și promova brandul „EHO” peste ocean.

„Cele două săptămîni petrecute în SUA au fost cele mai intense din viața mea”, a relatat pentru NOI.md Evgheni Hodorojcov. „La New York am prezentat colecția mea de rochii de seară în stil național „Ciocîrlia”, care a avut un mare succes. În Las Vegas, în afară de această colecție, am prezentat și o colecție a rochiilor de zi. Cu părere de rău, din criză de timp, din cele 43 de rochii pregătite am reușit să prezentăm doar 33. Cîteva companii americane s-au interesat serios de brandul nostru și au declarat că sînt dispuse să colaboreze”.

Pentru Evgheni Hodorojcov aceasta a fost prima călătorie în SUA. Designerul visează ca data viitoare să ajungă în această țară deja în calitate de participant la cea mai prestigioasă săptămînă de modă din lume „Mercedes-Benz Fashion Week”.

„Participarea la acest eveniment costă minimum 200 de mii de dolari. Deocamdată, nu am asemenea posibilități. Acum am plecat în SUA pe cont propriu, dar sper foarte mult că rochiile mele vor costa cîndva 20 de mii de dolari!”, a mai spus Hodorojcov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

designer , moda , SUA , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1461 locuitori

Slobozia-Cremene este un sat din cadrul comunei Vărăncău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Soroca și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Slobozia-Cremene a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.