Mergi spre compartimentul: Cultura
20 februarie 2016, 10:45 Muzica views 8724
Festivalul „Mărțișor” a ajuns la cea de-a 50-a ediție
20 februarie 2016, 10:45 Muzica views 8724

Festivalul „Mărțișor” a ajuns la cea de-a 50-a ediție

Ediția din anul acesta a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor" va fi una specială, deoarece este jubiliară – a 50-a. Aceasta se va desfășura în perioada 29 februarie – 11 martie, informează NOI.md.

Concertele din acest an vor avea loc în mai multe localități ale țării: Chișinău, Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni, Tiraspol. În capitală acestea vor fi găzduite de Palatul Național „Nicolae Sulac", Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" și Sala cu Orgă.

Vor concerta artiști autohtoni precum, Vali Boghean, Ilian Gîrneț, Mihail Munteanu, Olga Busuioc, Mihai Agafița, dar și interpreți de talie internațională: Ștefan Bănică Junior, Soso Pavliașvili, Natalia Gavrilan și Irina Loghin. La Festival vor mai participa: Orchestra „Lăutarii", Ansamblul „Joc", Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", Capela Corală „Doina", Jiangsu Women's National, Orchestra de Jazz „Lundstrem", Corul Piatnitskii și mulți alții.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Martisor , muzica , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.