Mergi spre compartimentul: Cultura
24 februarie 2024, 11:30 Meşterii populari views 25013
Adrian Onuță – olarul din tată-n fiu (Foto)
24 februarie 2024, 11:30 Meşterii populari views 25013

Adrian Onuță – olarul din tată-n fiu (Foto)

Înainte de moartea bunicului, Adrian i-a promis că va deveni un olar iscusit şi că nu va permite ca tehnica olăritului să fie uitată şi pierdută în timp. De mic a învăţat să învârte roata şi să simtă dispoziţia lutului pe care-l modelează.

Astăzi el are o colecţie impresionantă de vase de diverse forme și dimensiuni. Toate acestea nu le-ar fi însă reușit, dacă nu ar fi avut susținerea familiei, fiindcă la procesul de modelare a obiectelor din lut participă toată familia. Copiii îl ajută la modelat (la făcutul tortiţelor, la glazurat, la curățirea purităților), iar soția, Dorina, la pictat. Feciorul meșterului din Hîncești, care are doar 15 ani, vorbește cu mândrie despre ţuruiecele pentru copii pe care le face. El vrea să calce pe urmele tatălui său și să urmeze tradiția.

Pentru a afla mai multe despre lucrările meșterului, vă îndemnăm să consultați pagina lui de pe site-ul Odnoklassniki.

Adrian Onuță
Meșter popular, Olar
s. Mireşti, r-nul Hînceşti
Telefon mobil : +373 69 160 043

Sursa: issuu.com

Cuvinte cheie:

meșter , Olar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1585
Populația:
38 locuitori

Bocicăuţi este un sat din cadrul comunei Bălcăuţi, raionul Briceni. Satul se află la nord-vest de Edineţ, între satele Bălcăuţi şi Colicăuţi, situat la 20 km de oraşul Briceni, la 20 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 38 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din iulie 1585, acesta fiind trecut în documente cu numele Başcăuţi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.