Mergi spre compartimentul: Cultura
29 iunie 2018, 17:12 Cultura views 12426
O nouă ediţie a Festivalului “Ştefan cel Mare şi Sfînt” a început la Chișinău
29 iunie 2018, 17:12 Cultura views 12426

O nouă ediţie a Festivalului “Ştefan cel Mare şi Sfînt” a început la Chișinău

Festivalurile "Ștefan cel Mare și Sfînt" și "Cîntă cunu-n Bucovina", care se vor desfășura pînă pe 2 iulie, au început ieri seară în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfînt" din capitală cu un spectacol de muzică și joc în costume naționale și cu un colaj de cîntece populare.

La evenimente participă 35 de ansambluri folclorice din Republica Moldova, România și Ucraina.

Cele două festivaluri sînt organizate de Centrul Cultural European "Dacia", Asociația Centrelor Culturale din Grecia, Spania, Ucraina, Italia, România și R. Moldova, în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău și Direcţia generală educaţie, tineret şi sport.

Astăzi, cu începere de la ora 18.00, manifestările cultural-artistice vor derula cu începere de la ora 18.00 în Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Șfânt" și în orașul Vadul lui Vodă. Pe scenă vor evolua interpreți, orchestre, dansatori și ansambluri folclorice. Tot aici meșteri populari își vor expune lucrările de artizanat.

Sîmbătă, 30 iunie, la ora 15.00, Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău va găzdui un simpozion Cultural-Istoric dedicat domniei marelui voievod cu genericul „Ștefan cel Mare și Sfînt - ctitor de neam și țară - destinul devenirii noastre". În aceeași zi, începând cu ora 17.00, în Piața Marii Adunări Naționale va se va desfășura Parada Portului Popular, urmată de programul artistic "Cântă și dansează", care va avea loc la Arcul de Triumf și în Scuarul Europei.

Pe 2 iulie, la ora 10.00, va avea loc un tedeum de comemorare și depuneri de flori la statuia Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt din centrul capitalei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , Stefan cel Mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1583
Populația:
167 locuitori

Unteni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 167 de oameni. Satul Unteni a fost menționat documentar în anul 1583.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.