Mergi spre compartimentul: Cultura
15 august 2018, 12:30 Cinematografia views 10635
Un documentar din Moldova a cîștigat Marele Premiu la FIFE Zlatna 2018 (Foto)
15 august 2018, 12:30 Cinematografia views 10635

Un documentar din Moldova a cîștigat Marele Premiu la FIFE Zlatna 2018 (Foto)

Filmul documentar "Călărași - un ținut la poarta raiului", în regia lui Dumitru Grosei, a cîștigat marele premiu „Cel mai bun film etnografic" la Festivalului Internațional de Film Etnografic (FIFE).

În competiția filmelor din ediția 2018, au fost înscrise 722 de producții din 85 de țări.

Filmul documentar CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, cu durata de 52 de minute, este produs în 2018, de SYMBOL MEDIA (Moldova), co-produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și HI-FI PRODUCTION (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași. Filmul este la al doilea festival și la al doilea succes consecutiv, fiind premiat pentru prima dată, ca cel mai bun film pe tema „Etnoecologie (natură și oameni indigeni)" în cadrul Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE 2018, din Rusia.

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Film Etnografic (FIFE) a avut loc în orașul Zlatna, județul Alba, România, în perioada 10-12 august 2018. Festivalul este dedicat filmelor care au un caracter etnografic și își propune să promoveze cultura și tradițiile naționale. FIFE – singurul festival de film etnografic din România, are rolul de a descoperi noi talente și promovează schimbul de valori culturale cu alte țări. Festivalul este deschis tuturor creatorilor de film care doresc să contribuie la construirea patrimoniului cultural național sau internațional.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

film , Cinematografie , Călărași

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
528 locuitori

Dobrogea Nouă este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 32 km de orașul Sîngerei și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 528 de oameni. Satul Dobrogea Nouă a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.