Mergi spre compartimentul: Cultura
09 septembrie 2018, 10:30 Cultura views 11679
A fost dat startul Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”
09 septembrie 2018, 10:30 Cultura views 11679

A fost dat startul Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”

În acest an, Festivalul a debutat cu celebra operă în patru acte „Macbeth" de Giuseppe Verdi, o capodoperă a liricii mondiale, în regia lui Andreea Battistini (Italia), sub conducerea dirijorului Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului.

Printre soliștii și dirijorii care vor evolua în cadrul festivalului se regăsesc nume de rezonanță din 10 ţări, precum: Ventseslav Anastasov şi Tsveta Sarambelieva, solişti ai Teatrului de Operă din Sofia; Hanying Tso din Taiwan; Florin Guzgă, solistul Operei Romîne de la Iaşi; Victor Tomashek şi Alexandra Vorobiova de la Teatrul de Operă din Odessa; Ragaa Eldin de la Opera din Cairo; Vladyslav Lysak (Ucraina); Veronica Tello (Spania); dirijorii: Tiberiu Soare (Romînia), Oleksiy Baklan şi Alexandru Samoilă (Ucraina) ș.a.

Cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Operă şi Balet „Maria Bieşu" se desfășoară în perioada 7-16 septembrie și se va încheia cu un grandios concert de gală, la care vor participa nume notorii din lumea lirică internaţională: legendarul tenor peruvian – Juan Diego Florez; marea noastră soprană – Valentina Naforniţă; Andrei Jilihovschi; Mihail Dogotaru; Igor Țurcanu ș.a., care vor transforma o seară obişnuită de duminică într-una memorabilă.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Festival , Maria Bieșu , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
3041 locuitori

Căinarii Vechi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Floriceni și Căinarii Vechi. Localitatea se află la distanța de este 25 km de oraşul Soroca şi la 151 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3041 de oameni Satul Căinarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.