Mergi spre compartimentul: Cultura
29 septembrie 2018, 13:35 Cultura views 10768
Biblioteca Națională și-a deschis ușile pentru vizitatorii de toate vîrstele
29 septembrie 2018, 13:35 Cultura views 10768

Biblioteca Națională și-a deschis ușile pentru vizitatorii de toate vîrstele

Biblioteca Națională și-a deschis ușile pentru vizitatorii de toate vîrstele în cadrul unei noi ediții a Nocturnei Bibliotecilor. Evenimentul a fost inaugurat la ora 16.00, iar pînă la ora 21.00 sînt desfășurate un șir de activități.

Elena Pintilei, directorul Bibliotecii Naționale, a spus că vizitatorii Nocturnei Bibliotecilor pot participa la un atelier de caligrafie, de învățare a scrisului din perioada medievală, ghidați de graficianul și pictorul Valeriu Herţa. Serviciul Audiovideoteca din cadrul BNRM organizează la etajul II al blocului istoric activitatea „Muzica la balcon", unde vizitatorii vor avea posibilitatea să ascultăm muzică de epocă.

Potrivit Elenei Pintilei, în blocul central al BNRM este organizat un atelier de pictură. Este improvizată o cafenea și se învață cum să fie să restabilite cărțile. La fel este desfășurat un atelier de digitizare. Vizitatorii au posibilitatea să vadă scanerul performant care astăzi digitizează patrimoniului de carte veche al țării. De asemenea vizitatorii Bibliotecii Naționale pot vizita depozitele instituției, care sînt spatii închise pentru utilizatorii tradiționali.

Directorul BNRM a mai spus că în cadrul Nocturnei Bibliotecilor sînt puse în valoare toate serviciile instituției. Pentru tinerii cu vîrsta cuprinsă între 14-18 ani BNRM oferă posibilitatea obținerii permisului de cititor în mod gratuit. Intrarea este liberă. „Scopul acțiunii este promovarea instituției bibliotecare în comunitate. Îi invităm pe toți să cunoască Biblioteca Națională", a spus Elena Pintilei.

Nocturna Bibliotecilor este la a treia ediţie.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
1010 locuitori

Băiuş este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cociulia Nouă și Băiuş. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Băiuș a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.