Mergi spre compartimentul: Cultura
24 aprilie 2019, 10:40 Sărbători şi obiceiuri views 12286
Cine va aduce Lumina Sfîntă la Chişinău
24 aprilie 2019, 10:40 Sărbători şi obiceiuri views 12286

Cine va aduce Lumina Sfîntă la Chişinău

Lumina Sfântă va ajunge la Chișinău în seara zilei de 27 aprilie.

Delegația Bisericii Ortodoxe din R. Moldova condusă de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove va merge la biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim de unde va prelua focul haric.

În această zi credincioșii sînt îndemnați: „Să vină și să preia Focul Haric care este deja o tradiție multi-anuală formată, iar cu această lumină să întîmpine sărbătoarea Învierii Domnului, Isus Hristos – Sfintele Paști" – a declarat Secretarul Mitropoliei Moldovei, Protoiereul mitrofor, Vadim Cheibaș.

De aproape 2 000 de ani creştinii ortodocşi sărbătoresc aprinderea miraculoasă a Focului Haric în mormîntul Mîntuitorului Iisus Hristos. Evenimentul se întîmplă în Sîmbăta Mare, la prînz și este urmat de procesiuni prin centrul vechi al Ierusalimului.

Sursa: zgd.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Focul Haric

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.