Mergi spre compartimentul: Cultura
19 iunie 2019, 16:10 Cinematografia views 4457
Un film al unui regizor de la noi a cîștigat un premiu la Atena (Video)
19 iunie 2019, 16:10 Cinematografia views 4457

Un film al unui regizor de la noi a cîștigat un premiu la Atena (Video)

Filmul CADOUL (Moldova/România, 2015), regizat de Dumitru Grosei, a cîștigat Pan-Hellenic Distribution Award în cadrul Big Bang International Short Film Festival 2019 – Romanian Short Film Panorama, care a avut loc în Atena, în perioada 7-9 iunie 2019.

Premiul constă într-un contract de distribuție în Grecia cu acoperire națională pentru următorul sezon (2019-2020), în rețelele de cinematografe: «Studio Art Cinema", Cinema "Mikrokosmos", precum și în sălile Federation of Greek Cinema Clubs (F.G.C.C.) care are peste 20 de săli bine dotate tehnic în toată Grecia.

Filmul a mai fost selectat să participe și în faza a doua a concursului, care se numește "Audience Award", a cărui premiu va consta în 300 de euro și într-un alt contract de distribuție pe sezonul 2020-2021în toată Grecia, în aceleași rețele de cinematografe.

Pînă acum filmul CADOUL a acumulat 30 selecții oficiale, 3 nominalizări și 3 premii la diverse Festivaluri Internaționale de Film din toată lumea, a avut contract de distribuție la Teleradio Moldova, precum și la alte televiziuni și platforme VOD din România, Italia și Australia.

Amintim că pentru regizorul Dumitru Grosei acesta este al treilea premiu în luna iunie. La începutul lunii iunie el a mai cîștigat și alte două premii: Gagara de Aur" la cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Film și TV "TO SAVE AND PRESERVE" cu filmul REÎNTOARCEREA și "Cel mai bun scenariu" cu proiectul cinematografic IONEL ȘI MARICICA la International Film Festival Golden Frame din Kharkov, Ukraina.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

regizor , Grecia , Cinematografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
345 locuitori

Fîrlădenii Noi este un sat din cadrul comunei Fîrlădeni, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Căușeni și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Fîrlădenii Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.