Mergi spre compartimentul: Cultura
16 decembrie 2020, 16:00 Cultura views 3173
La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vernisată expoziția artistului plastic Tudor Zbîrnea
16 decembrie 2020, 16:00 Cultura views 3173

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vernisată expoziția artistului plastic Tudor Zbîrnea

Secretarul de stat în domeniul culturii Andrei Chistol a participat astăzi, 15 decembrie, la inaugurarea expoziției personale a artistului plastic Tudor Zbîrnea. Expoziția întrunește 30 de lucrări de pictură, realizate în perioada anilor 2013-2020.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Andrei Chistol a afirmat că Tudor Zbîrnea este unul din ambasadorii culturali ai Republicii Moldova în lume. „De-a lungul anilor maestrul Tudor Zbîrnea și-a construit profilul său artistic, devenind o puternică individualitate. Creația sa fiind apreciată în presa și literatura de specialitate de prestigioși critici și istorici de artă.” – a menționat oficialul.

Tudor Zbîrnea s-a născut la 29 decembrie 1955 în orașul Nisporeni. A absolvit Școala Republicană de Arte Plastice „I. E. Repin” din Chișinău și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Plastice, Secția pictură, Clasa profesorului Corneliu Ionescu.

A debutat în anul 1984 în cadrul unei expoziții republicane de artă contemporană organizată la Chişinău, din acest an participă aproape la toate expozițiile oficiale organizate de Ministerul Culturii și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, în țară și străinătate. Din 1992 participă la o serie de expoziții organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Creația artistului plastic este apreciată în presa și literatura de specialitate de către prestigioși critici și istorici de artă din Republica Moldova, Romania, Rusia, Belarus, Ucraina, Franța, Italia.

Menționăm că expoziția personală a artistului plastic Tudor Zbîrnea poate fi vizitată de către doritori pînă pe data de 15 ianuarie 2020, cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a răspîndirii virusului COVID-19, emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.