Mergi spre compartimentul: Cultura
16 martie 2021, 11:30 Cultura views 3036
Baletul Național JOC a pierdut două mari personalități
16 martie 2021, 11:30 Cultura views 3036

Baletul Național JOC a pierdut două mari personalități

Două mari personalități, membrii ai marii familii Joc, au pierdut lupta pentru viață, lăsînd multă durere în rîndul celor care i-au cunoscut și apreciat activitatea artistică, scrie noi.md.

„Cu mare regret JOC-ul a mai pierdut 2 personalități, care s-au dedicat ani buni și grei, dar plini de glorie pe marile scene. Este vorba despre Nicolai Rusu-artist emerit și Ivan Forțu- solist. Le dorim profunde condoleanțe tuturor celor care i-au cunoscut, familiei și rudelor”, se aratăîn mesajul Baletului Național JOC.

Ansamblul Naţional Academic de Stat de Dansuri Populare „Joc” a apărut în august 1945 și este un colectiv emerit din Republica Moldova, Laureat al concursurilor republicane,unionale (pe timpul URSS), şi internaţionale, afirmîndu-se ca o adevărată instituţie de colectare şi fructificare a frumoaselor şi valoroaselor tradiţii, datini, ritualuri şi obiceiuri ale moldovenilor, asumîndu-şi astfel nobila sarcină de reprezentant al artei şi culturii naţionale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ansamblul Joc , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.