Mergi spre compartimentul: Cultura
02 septembrie 2021, 16:00 Cultura views 2607
Soprana cehă Lucy Kankova va vizita Chișinăul
02 septembrie 2021, 16:00 Cultura views 2607

Soprana cehă Lucy Kankova va vizita Chișinăul

Soprana cehă Lucie Kaňková începe un nou sezon la trei teatre naționale din trei țări, inclusiv Republica Moldova și, timp de trei săptămîni, își va cînta cele mai iubite roluri.

La Chișinău va interpreta rolul principal de La Traviata, sub bagheta dirijorului Andriy Yurkevych, pe 5 septembrie, transmite Npo.md cu referire la Ipn.

„Alfredo al meu va fi excelentul tenor spaniol Celso Albelo, student al legendarului Carlo Bergonzi. Cîntă la cele mai renumite teatre de operă din lume, precum MET, Covent Garden și La Scala. Germont va fi marele cîntăreț de bariton Lucian Petrean. Aceasta este o mare motivație. Nu este de mirare că performanța este deja aproape epuizată. Aștept cu nerăbdare vizita mea la Chișinău”, a declarat Lucie Kaňková.

Pe 14 septembrie, soprana va fi în Königin der Nacht la Teatrul Estates din Praga. Ea spune că a trebuit să aștepte aproape un an pentru acest debut la teatru, din cauza restricțiilor pandemice. „Este un început de sezon aglomerat. Călătoresc mult. Săptămîna trecută am interpretat celebra arie a duetelor Die Königin der Nacht și La Traviata la un concert de gală la Odessa la 30 de ani de la independența Ucrainei”, a adăugat ea.

Lucie Kaňková a folosit timpul liber din perioada restricțiilor COVID-19 pentru dezvoltarea ei și a reușit să cîștige mai multe premii la concursurile internaționale de canto. De exemplu, în primăvara anului 2021 a cîștigat competiția mondială de cîntat Nomea și cu șase luni mai devreme a cîștigat premiul publicului în competiția online de canto australian.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , opera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.