Mergi spre compartimentul: Cultura
29 iulie 2022, 12:30 Cultura views 2238
Tinerii vor primi vouchere culturale
Foto: facebook.com/MNYOrchestra/photos
29 iulie 2022, 12:30 Cultura views 2238

Tinerii vor primi vouchere culturale

Parlamentul a aprobat proiectul de lege care prevede acordarea voucherelor culturale pentru tineri.

Astfel, la împlinirea vîrstei de 18 ani, tinerii vor primi o sumă de 1.000 de lei în contul lor guvernamental, pe care o vor putea folosi pentru cărți și a merge la concerte, teatre, muzee.

Potrivit proiectului de lege, voucherul cultural pentru tineri reprezintă un bilet digital netransmisibil, cu echivalent bănesc, care asigură accesul la servicii și produse culturale, oferite de către prestatorii de servicii. Pentru implementarea acestei inițiative, Ministerul Culturii urmează să elaboreze planul de acțiuni și lista serviciilor și a bunurilor culturale, care vor fi oferite tinerilor. Totodată, organizațiile care vor presta serviciile vor fi selectate în baza unui regulament elaborat de Guvern.

Inițiative legislativă mai prevede introducerea definiției legale a ”Casei de Cultură”. Ulterior, Guvernul va elabora un regulament, pentru a stabili cadrul normativ pentru crearea, activitatea, forma de organizare și administrare a caselor de cultură.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tineret , vouchere , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
2236 locuitori

Pelivan este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pelivan și Cişmea. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Orhei și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2236 de oameni. Satul Pelivan a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.