Mergi spre compartimentul: Cultura
24 septembrie 2022, 12:30 Teatrul views 1921
Teatrul Cehov, împreună cu spectatorii săi, va organiza un protest împotriva demiterii lui Constantin Haret
24 septembrie 2022, 12:30 Teatrul views 1921

Teatrul Cehov, împreună cu spectatorii săi, va organiza un protest împotriva demiterii lui Constantin Haret

Pe 25 septembrie la 14:00, în scuarul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” din centrul Chișinăului, va avea loc o acțiune de protest la care vor participa actorii, angajații, spectatorii, dar și toți cei cărora le pasă de viitorul acestui teatru și care nu sînt de acord cu demiterea ilegală a actualului director Constantin Haret, relatează Noi.md.

Potrivit comunicatului de presă al teatrului, directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Constantin Haret, a primit o notificare din partea Ministerului Culturii al Republicii Moldova cu privire la rezilierea contractului cu acesta de la sfîrșitul lunii septembrie 2022.

Colectivul teatrului consideră că această acțiune este neîntemeiată și încalcă legea. Actorii atrag atenția asupra faptul că, în ultimii 3 ani, fiecare nou ministru al Culturii a încercat să-l înlăture din funcție pe actualul director. Acest lucru ne face să ne gîndim la un motiv politic, la intrigi diplomatice care au scopul nu numai să-l calomnieze pe domnul Haret, ci și distrugerea și închiderea teatrului. A. P. Cehov.

"Domnul Haret este un profesionist în domeniul său, un lider de încredere și responsabil pe parcursul a 12 ani, care a acționat exclusiv în interesul colectivului, al publicului și al prosperității culturii moldovenești în țară și în străinătate. Personalul teatrului este adus la disperare de discriminarea totală, presiunea psihologică și agresiunea deschisă din partea Ministerului Culturii. Colectivul cere să nu fie întrerupt actualul contract încheiat la 9 octombrie 2020, pentru o perioadă de 5 ani pînă la 9 octombrie 2025 pe bază legală", menționează actorii și angajații Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P.Cehov”.

În timpul protestului, care va avea loc în scuarul teatrului de pe strada Vlaicu Pârcălab 75, actorii și angajații teatrului vor relata despre situația creată "din interior", despre neînțelegerea și neacceptarea situației nou apărute legate de teatrul rus din Moldova și personal de către directorul său Constantin Haret. De asemenea, vor lua cuvîntul și publicul, toți celor care au venit și care doresc să-și exprime punctul de vedere la această temă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.