Mergi spre compartimentul: Costumul popular
24 iunie 2014, 14:17 Costumul popular views 24543
11 designeri moldoveni și-au prezentat colecțiile la festivalul Ia Mania! FOTO
Foto: perfecte.md
24 iunie 2014, 14:17 Costumul popular views 24543

11 designeri moldoveni și-au prezentat colecțiile la festivalul Ia Mania! FOTO

Pe lîngă tîrguri de artizanat, dansuri populare, program muzical, vin şi bucate tradiţionale, cei care au venit la festivalul Ia Mania au avut parte de prezentarea colecţiilor a 11 designeri autohtoni, care au participat la concursul MÎNDRIA.

Organizatorii festivalului Ia Mania au oferit tinerilor designeri de la noi posibilitatea să se afirme prin creaţii autentice, inspirate din portul tradiţional moldovenesc. 11 creatori autohtoni au participat la concursul MÎNDRIA, unde şi-au prezentat colecţiile formate din şase tinute fiecare. Printre modelele care au defilat în creaţiile tinerilor designeri s-au numărat şi cîteva vedete ca Olia Tira sau Tania Cerga. Cei care stau în spatele brandului "Soulmates" au fost cîștigătorii acestui concurs şi, drept premiu, vor participa la Săptămîna Modei de la Oxford din Marea Britanie.

Sursa: perfecte.md

Cuvinte cheie:

Festival , costum popular , Moldova , designer , moda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.